Gemeenten

De Onderzoekfabriek is de gemeente op vele fronten van dienst:

Optimalisering dienstverlening

Als gemeente is het belangrijk dat de dienstverlening van het Klant Contact Centrum (KCC) optimaal is. De Onderzoekfabriek helpt u hierbij door Mystery Shoppers, Mystery Callers en Mystery Mailers in te zetten. Zij beoordelen de dienstverlening van de gemeente op een onafhankelijke en objectieve manier.

Aan de hand van deze beoordelingen brengt De Onderzoekfabriek rapportages uit waarin vermeld wordt hoe de klant de dienstverlening van het Klant Contact Centrum (KCC) ervaart. Hiermee kunt u zich als gemeente blijven ontwikkelen en zorgen voor een optimale dienstverlening en een hogere klanttevredenheid.

Uitvoeren burgeronderzoeken

De Onderzoekfabriek helpt u ook met het uitvoeren van burgeronderzoeken.

Als gemeente is het uw plicht burgeronderzoeken uit te laten voeren voor het kwaliteitsinstituut Nederlandse gemeenten (KING). De Onderzoekfabriek is hiervoor dé aangewezen organisatie. Zij beschikt over de ervaring in het uitvoeren van burgeronderzoeken en voldoet aan de vereiste facetten. Ook voert De Onderzoekfabriek deze onderzoeken uit volgens de vastgestelde kwaliteitseisen van het kwaliteitsinstituut Nederlandse gemeenten (KING).

Naast deze diensten helpt De Onderzoekfabriek de gemeente graag nog verder!

 

Wilt u meer weten of heeft u vragen ? Neem dan contact op met De Onderzoekfabriek.