Vrouwen stoppen vaker parkeerkaartjes in de mond dan mannen

25 juli 2014

HARDENBERG Veertig procent van de vrouwen neemt een parkeerkaartje in de mond. Dat blijkt uit een meting van De Onderzoekfabriek. Honderden automobilisten werden na het passeren van slagbomen van parkeergarages geobserveerd. Automobilisten met een oude auto nemen vaker het parkeerkaartje in de mond dan bezitters van de nieuwere modellen.

Iedereen heeft wel parkeerkaartkauwers gezien. Maar is dit gedrag standaard of wijdverbreid? Omdat die vraag nooit op grote schaal is onderzocht, heeft De Onderzoekfabriek het initiatief genomen dit te onderzoeken.

 

Het onderzoek is bij verschillende parkeergarages uitgevoerd. Er is onderzocht of de persoon het parkeerkaartje in de mond heeft, wat het geslacht is van de bestuurder, welk bouwjaar de auto heeft en of de bestuurder de parkeergarage in- of uitrijdt. Het combineren van deze aspecten heeft unieke onderzoeksresultaten opgeleverd.

 

Zo neemt maar liefst 39,6 procent van de vrouwen het parkeerkaartje in de mond, terwijl bij mannen dit slechts 28,3 procent is. Van bestuurders die een auto hebben van 5 jaar of ouder, neemt 39,2 procent het parkeerkaartje in de mond. Ook valt te concluderen dat bestuurders die de parkeergarage verlaten vaker het parkeerkaartje in de mond nemen (33,7 procent), dan bestuurders die de parkeergarage binnenrijden. (30 procent)