Congres klantbeleving groot succes!

30 november 2015

Afgelopen donderdag vond in de Voorveghter in Hardenberg het congres klantbeleving met de titel 'Customer Care Identity' plaats. Er kwamen meer dan 100 bezoekers op het congres af.

De bezoekers zijn op dagelijkse basis bezig met klantbeleving. Volgens directeur en oprichter Arend Hofsink is klantbeleving overal en heeft iedereen daarmee te maken. Consumenten, maar ook zakelijke klanten worden steeds kritischer en de prijs is niet altijd bepalend, de beleving die men heeft bij een winkel is steeds belangrijker.

Tijdens het congres werd iedereen verwelkomd met een verse stroopwafel en onder toeziend oog van dagvoorzitter Eric Nak gaf Frank van Rens van Nationale Nederlanden een kijkje in de keuken gaf over het werken met klantbeleving bij een grote organisatie. Frank was met name trots op de medewerkers die zelf initiatieven ondernemen om meer gevoel en waardering bij klanten te creëren.

Opvolgend kwam Maikel Assink van Assink Pure Identity, waarbij de oud-winnaar van prestigieuze coiffure-awards dieper inging op de klantreis die zijn klanten ondergaan. Dr. Peter Klosse, gepromoveerd op smaakbeleving en eigenaar van de Echoput in Apeldoorn, vertelde alles over smaak en zijn perceptie hierop. Tijdens zijn lezing werd de zaal uitgedaagd via de app van de Onderzoekfabriek een vragenlijst in te vullen, waarbij de bezoekers direct op de hoogte werden gesteld van zijn of haar smaakvoorkeuren. Deze smaakvoorkeuren kon men direct testen door te kiezen uit verschillende smoothies die klaarstonden in de foyer.

Na een uitgebreide lunch was er de middagsessie, waarbij dr. Marcel Weber, gepromoveerd op co-creatie klantbeleving en innovatie, de bezoekers aan de slag heeft gezet om een eigen klantreis te begrijpen en beschrijven. De bezoekers gaven met name aan geïnspireerd te zijn en directe mogelijkheden hebben gekregen om zelf aan de slag te gaan om de klantbeleving te verbeteren.

Voor een korte samenvatting als videoverslag, klikt u hier